Mediterrana

Zavarovanje odpovedi potovanja in zavarovanje na potovanju Natisni E-pošta

Mediterrana Ltd v sodelovanju z Europäische Reiseversicherungs nudi zavarovanje odpovedi potovanja in zavarovanje na potovanju, ki zavarujeta interese in morebitne finančne izgube v času pred odhodom na dopust (potovanje) in v času dopustovanja (potovanja) zaradi rizikov, ki se lahko zgodijo v času pred odhodom ali v času dopusta (potovanja):

Zavarovanje odpovedi potovanja (zavarovanje odpovedi dopusta)

Zavarovanje odpovedi potovanja varuje gostova predplačila v primeru gostove odpovedi odhoda na dopust ali potovanje v primeru: 

  • nezgode, smrti, poslabšanja zdravstvenega stanja zavarovanca ali ožjih svojcev,
  • uradnih pozivov in
  • elementarnih nesreč.

Zavarovanje odpovedi potovanja zavaruje gostova vplačila za potovanje ali dopust v primeru, da zaradi navedenih rizikov ne more odpotovati. Turistične agencije in tudi hotelirji namreč ob rezervaciji potovanja ali dopusta zahtevajo plačilo dela ali celotne vrednosti aranžmaja.

V času od rezervacije do odhoda se gostu ali njegovim družinskim članom lahko zgodijo navedeni riziki zaradi katerega ni mogoče odpotovati, vendar vplačanih predplačil tudi ni mogoče dobiti povrnjenih.

V primeru odpovedi potovanja zaradi navedenih razlogov gost dobi vrnjena vplačila za dopust ali potovanje. Zavarovalnica namreč povrne vplačana predplačila, ki bi jih gost ne dobil vrnjene skladno s splošnimi pogoji poslovanja ponudnika, kjer je gost sklenil rezervacijo.

Zavarovanje odpovedi potovanja lahko sklene posameznik, družina ali skupina, ki gre na dopust ali potovanje skupaj. Posebej priporočamo zavarovanje družinam ali skupinam z manjšimi otroki. Zavarovanje odpovedi potovanja velja namreč za vse sopotnike navedene na zavarovalni polici.

Za zavarovanje odpovedi potovanja nas kontaktirajte po e-pošti E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Splošni pogoji zavarovanja odpovedi potovanja in zavarovalne premije.

 

Zavarovanje na potovanju v tujini (zavarovanje v času dopusta v tujini)

V času dopusta ali potovanja se Vam lahko zgodi precej neprijetnih dogodkov. S sklenitvijo turističnega zavarovanja se zaščitite, če se Vam v času dopusta ali potovanja zgodijo neljubi dogodki kot so:

  • poslabšanje zdravstvenega stanja, potreba po oskrbi, dodatni stroški prevoza domov,
  • nezgoda ali smrt v času dopusta lai potovanja,
  • izguba ali kraja prtljage ali osebnih stvari,
  • prekinitev dopusta ali potovanja ali kasnejša vrnitev,
  • zloraba plačilnih in kreditnih kartic,
  • izguba osebnih dokumentov in stroški izdelave novih dokumentov.

Zavarovanje krije več nevarnosti. odločite se lahko za enega od treh paketov in sicer v obliki individualnega, družinskega zavarovanja ali skupinskega zavarovanja. zavarovanje velja na območju vsega sveta, razen na ozemlju Slovenije i ndržave, kjer ima zavarovanec stalno ali začasno bivališče.

Zavarovanje na potovanju lahke sklenete tukaj na povezavi.

Splošni pogoji zavarovanja na potovanju in zavarovalne premije.